Nuorten Työpaja järjestää aktivoivaa ja elämänhallintaa tukevaa toimintaa matalan kynnyksen periaatteella tarjoamalla alle 29 –vuotiaille nuorille työkokeilupaikkoja, tuettua palkkatyötä tai lakisääteistä kuntouttavaa työtoimintaa.  Kohderyhminä ovat toimintaa tarvitsevat, syrjäytymistä ehkäisevää toiminta tarvitsevat nuoret, jotka eivät syystä tai toisesta saa tai kykene hyödyntämään yhteiskunnan tarjoamia muita tämäntyyppisiä palveluja.

Työpaja on tarkoitettu nuorille, joilla ei ole ammattikoulutusta, työtä tai työkokemusta, joilla saattaa olla terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia, jotka tarvitsevat aikuisen tukea erilaisissa asioissa, kuten koulutussuunnitelmissa, viranomaisasioissa ja elämänhallinnassa, mahdollisuuksia tai itseluottamusta ja tulevaisuuden uskoa.

Nuoret sijoittuvat työpajalle työtehtävien mukaan siten että samoissa tehtävissä voi olla muita asiakkaita ja työnteko tapahtuu ryhmissä tai yksittäin. Käytäntö on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi, järjestely muistuttaa näin normaalia työyhteisöä, jossa on eri ikäisiä ja eri taitoisia työntekijöitä. Järjestelmän tavoitteena on edistää sopeutumista, toisten huomioimista, suvaitsevaisuutta ja antaa vertaistukea.

Nuorten työpajalle tullaan työkokeiluun tai palkkatukityöhön TE-toimiston tai Työvoiman palvelukeskuksen (TYP) kanssa tehdyn sopimuksen perusteella. Työkokeiluun tai palkkatukityöhön pääsemiseksi täytyy olla  ilmoittautunut työnhakijaksi. Myös lakisääteiseen kuntouttavaan työtoimintaan tulo edellyttää, että on työnhakijana. Työvoiman palvelukeskus tai TE-toimisto laatii kanssasi työllistymissuunnitelman tai aktivointisuunnitelman.

Voit myös kysyä suoraan Morovasta nuorten työpajalle tulosta, selvitetään yhdessä mitä on tehtävä työpajalle pääsemiseksi.


MOPOPAJA

Nuorten käytössä on mig-hitsauslaite, paineilmakompressori, hiekkapuhalluskaappi, painepesuri, pylväsporakone, smirgeli, käsityökaluja sekä paljon muuta.

Voit huoltaa, korjata tai tuunata pyöräsi tai moposi, mutta laiton viritys on kielletty.

Ota etukäteen yhteyttä valmentajiin ja sovi ajankohdasta.